Основні напрямки роботи:
- Проведення медичних оглядів дітей під час зарахування в ДНЗ та медичний контроль під час адаптаціїї;- Здійснення щоденних оглядів дітей;
- Проведення антропометричних вимірювань;
-Контроль за наявність та достовірністю медичних довідок;
-Аналіз виконання фізкультурно-оздоровчих та протиепідемічних заходів;
- Здійснення контролю за організацією харчування;
- Організація дієтичного харчування дошкільників (за потреби)"
- Організація та контроль за проведенням літнього оздоровлення в ДНЗ;
- Контроль за проведенням оздоровчо-профілактичних заходів (загартовування);
- Проведення та планування щеплень.
Стан здоров’я та фізичний розвиток дітей
Дошкільний заклад має медичний кабінет. Медичне обслуговування дітей закладу забезпечуює старша медична сестра.Велику увагу протягом навчального року колектив дошкільного закладу приділив формуванню здоров’язберігаючої компетентності дітей. Ефективність оздоровчих заходів визначалася тим, що поєднувалася тривала комплексна інтенсивна оздоровчо-профілактична робота з корекційно-педагогічними заходами в умовах звичайного режиму життя дошкільників. Дитину оточують кваліфіковані педагоги, медична сестра, які здійснюють постійний моніторинг стану здоров’я дітей, захворюваності, організації раціонального харчування, контроль за виконанням оздоровчих заходів, призначень лікаря, підтримують інтерес дитини до власного здоров’я.
У кожній віковій групі, за результатами обстеження дітей спеціалістами та антропометричними вимірюваннями, наявний листок здоров’я вихованців, згідно з яким проводиться маркування меблів, здійснюється індивідуальний підхід під час фізкультурно-оздоровчої роботи.
Питання захворюваності, відвідування та харчування дітей систематично розглядалися на засіданнях при завідувачеві, аналізувалися показники та розроблялися заходи щодо їх покращення.
Великого значення приділено загартуванню дітей в умовах дошкільного закладу та сім’ї з метою зниження захворюваності дітей. Була звернена увага на проведення оздоровчих заходів (загартування повітрям і водою, використання фітотерапії, часнику, цибулі, лимонів), попередження дитячого травматизму та забезпечення безпеки життєдіяльності, а також проведення занять як з працівниками, так і з дітьми, з правил поведінки, надання першої допомоги у надзвичайних ситуаціях. Ці питання розглядалися на батьківських зборах , на семінарі-практикумі, на консультаціях для вихователів, виробничих нарадах .
Протягом навчального року медичним працівником та адміністрацією на заняттях з фізичної культури проводились заміри моторної щільності та тренуючого ефекту. Результати замірів свідчать про те, що моторна щільність занять в усіх вікових групах коливається у межах норми від 79% до 95%. Тренуючий ефект відповідав нормі в усіх вікових групах 139-157 уд/хв.
Діти отримують всі необхідні продукти харчування в асортименті. Дотримується нормативний об’єм страв. В закладі організоване дієтичне харчування.
На основі накопичувальної відомості обліку витрат продуктів на одну дитину у закладі щомісячно проводиться аналіз виконання натуральних норм харчування.
Немає коментарів:
Дописати коментар